CNC Freze Dik İşleme

Cnc İşleme Merkezleri çeşitli iş parçalarının işlenmesi için tasarlanmış tezgahlardır. Bu tezgahlarda da cnc freze tezgahı gibi talaş kaldırma işlemi yapılmaktadır. Ancak bu tezgahlar frezeleme dışında delme, delik büyütme, kılavuz çekme, diş açma vb. işlemlerini de yapar. Yani bu tür Cnc tezgahlarına bağlanan iş parçası üzerindeki her türlü işlem tek bağlamada yapılabilir.

CNC Dik İşleme Merkezleri talaşlı üretim sektöründeki frezelerin en gelişmişidir.

Cnc Dik işleme Merkezleri genel CNC prensibi olarak, hedef sayısal koordinatlara tezgahın iş milinin takip etmesidir.

CNC Dik İşleme Merkezleri bilgisayar teknolojisi ile bütünleşmiştir. Bu yüzden kendi üzerinde bulunan harddiskleri üzerinden çalışabilmektedir.

CNC Dik İşleme Merkezleri ile CNC plastik kalıp imalatı, cnc kesme, işleme, delik delme, cnc frezeleme, diş çekme, cnc havuz boşaltma ve elle serbest çizimle belirlenen formların işlenmesi mümkündür. Üç boyutlu (3 Dimension) iş parçalarının ideal profil ve optimum özellikte işlenmeleri başarıyla gerçekleştirilir. Kullanılan kesiciler, uçları radyuslu ve yüksek kesme hızına sahip sert maden ve titanyum kaplı uçlardır.

CNC dik işleme tezgahı ile yapılan işlem, bilgisayar programı aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Bilgisayar desteği ile çalışan Cnc torna tezgahı/makinası ve dik işleme merkezi sayesinde tezgahın çalıştırılmasının, durdurulmasının, takım değiştirilmesinin, eksen hareketlerinin ve buna benzer tezgahın çalışması ile ilgili tüm işlerin bilgisayardaki bir kontrol ünitesi sayesinde otomatik olarak kontrol edilmesi sağlanır ve aynı hassasiyetle seri üretimi mümkün kılar.

Artık her alanda çok büyük bir rekabetin yaşandığı günümüzde, güçlü kalabilmek için araştırma ve teknoloji geliştirmeye dayalı bir sanayi alt yapısı gerekmektedir. Ana hedef mutlaka ürün know-how’ına sahip ve uluslararası alanda katma değeri yüksek ürünler ile rekabet eden bir sanayinin oluşturulması olmalıdır.

Bu aşamada sanayinin artan rekabet ortamında, rekabetçi ürünler üretebilmesi için tasarım ve imalat süreçlerinde yenilikçi fikirleri ön plana çıkarması ve yeni teknikleri kullanması gerekmektedir. Klasik yöntemlerin uygulandığı üretim aşamalarında karşılaşılan sınırlamalar, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek aynı zamanda rekabet edebilen ürünlerin üretilebilmesi için yeni tekniklerin tasarım ve imalat süreçlerine entegrasyonunu zorunlu kılmaktadır.

Bu yüzden sektör kuruluşlarının tasarım ve imalat süreçlerindeki problemlere optimum çözümler bulup müşteri memnuniyetini sağlamaları. İstenen özelliklerde ürünleri en kısa zamanda ve düşük maliyetlerde üretmeleri için gerekli yeni teknikleri kullanmaları ve organizasyon düzenlemelerini yapmaları gerekmektedir.